Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Většinou bez deště a hlavně na severovýchodě i polojasno

Před námi je další nestabilní týden, čekají se opět i silné bouřky

Nad Evropou zůstává rozvlněné tryskové proudění a pravidelně se u nás tak střídají teplejší a chladnější periody s častými srážkami. Nový týden v tomto směru nepřinese žádnou změnu. Opět nás čeká velmi nestabilní počasí. Přes naše území přejde několik frontálních systémů. Úvod týdne bude letní až tropický. V pondělí převládne většinou skoro jasno až polojasno, jen na krajním východě a severovýchodě bude oblačnosti více a objeví se i přeháňky. Nejvyšší denní teploty zamíří na letních 24 °C až 28 °C, na jižní Moravě až na 29 °C.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Nejteplejším dnem z celého týdne bude úterý, kdy naměříme 27 °C až 31 °C, na jihu Moravy až 32 °C. Na obloze k tomu bude skoro jasno až polojasno, od západu ovšem k večeru převládne oblačno až zataženo a v západní polovině Čech se místy přidají přeháňky nebo bouřky. Počasí u nás začne ovlivňovat další zvlněná studená fronta. Očekávané bouřky budou ojediněle i velmi silné. Doprovodí je velmi silné nárazy větru o síle až 90 km/h, kroupy a přívalové srážky s úhrny až 50 mm. Západ Čech zřejmě zasáhne rozsáhlý bouřkový systém z Německa. Ve středu se velmi silné bouřky naopak očekávají na východě území. Jinde už půjde jen o přeháňky. Teploty budou v úterý rozmanité, od 19 °C na západě po 33 °C na jihovýchodě.

Srážky
Očekávané srážky v úterý večer - na západ území dorazí zřejmě rozsáhlý bouřkový systém z Německa, zdroj: in-pocasi.cz

V dalších dnech musíme počítat s velkou oblačností a častými srážkami. V pátek se může objevit i trvalý déšť. Teploty budou postupně klesat. Teplé počasí se k nám zřejmě vrátí na začátku dalšího týdne. Nadcházející počasí tak opět potvrdí, že je letos velmi proměnlivé.