Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo s deštěm a citelně chladněji

V následujících dnech přijde vhod deštník

V noci na zítřek přes naše území začne přecházet zvlněná studená fronta. Srážky se k nám nasunou od jihozápadu z Alp. Nyní způsobují řadu komplikací na severu Itálie, kde se vyskytují velmi silné bouřky (dokonce i supercely). Doprovázejí je přívalové srážky. Ty způsobily na řadě míst bleskové povodně. Na horské stanici Lago Lavagnina severně od Janova spadlo dnes za 3 hodiny 254 mm srážek. K nám bouřky nedorazí a srážky budou o poznání slabší. Do zítřejšího odpoledne spadne většinou od 0 mm na jižní Moravě do 10 mm srážek v západní polovině Čech. Nejvíce bude pršet v noci na zítřek. Během zítřejšího dne budou od západu srážky rychle ustávat a oblačnost se začne protrhávat. K večeru již na mnohých místech převládne jasná obloha.

Déšť se objeví i v dalších dnech
Další srážky v podobě místních přeháněk nás čekají ve středu především v Čechách. Ojediněle nelze vyloučit ani vznik slabé bouřky. S možností výskytu srážek musíme počítat také ve čtvrtek a v pátek. Na celém území trvale sice pršet nebude, ale deštník v některých dnech přijde vhod. Oproti minulému týdnu, kdy spadlo jen pár milimetrů srážek, je před námi o něco deštivější počasí. Slunečné počasí zřejmě přinese až víkend, kdy zesílí i příliv teplého vzduchu. V neděli mohou teploty vystoupit až na 23 °C.

Tip: Numerický model - předpověď vývoje srážek v dalších dnech

Srážky
Srážky od dnešních 23:00 do zítřejších 02:00 - v této době budou srážky nejintenzivnější, na západě Čech spadne až 10 mm srážek.