Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Poměrně teplo ale více oblačnosti, na severu a severovýchodě hlavně odpoledne přeháňky

V novém týdnu v některých dnech déšť a teploty kolem 10 °C

V novém týdnu už nás čekají spíše normální teploty pro toto období (budou průměrné, v některých dnech lehce podprůměrné). Přes naše území přejde i několik frontálních systémů. Srážek tak bude v novém týdnu více.

Hned pondělí nabídne celkem příjemné jarní počasí. Ráno se sice místy utvoří mlhy, ale během dne se rozpustí a převládne polojasno až oblačno s teplotami mezi 11 °C až 15 °C. V dalších dnech už se ale dále počasí vylepšovat nebude.

V úterý přes naše území přejde studená fronta. Dopoledne se tak od západu rozprší. Odpoledne potom musíme počítat s proměnlivou oblačností a přeháňkami, ojediněle i zabouří. Spadne od 2 do 8 mm srážek. Denní maxima vystoupí na 9 °C až 13 °C. Pocitovou teplotu bude ale v Čechách snižovat čerstvý vítr s nárazy kolem 50 km/h, na západě kolem 60 km/h.

Mapa
Synoptická situace v úterý v poledne - počasí u nás ovlivní studená fronta, zdroj: metoffice.gov.uk

Vítr
Maximální nárazy větru za úterý, zdroj: ventusky.com

Ve středu ráno bude většinou jasno nebo polojasno. Díky tomu nás čekají poměrně nízká ranní minima. Ty budou mezi -1 °C až 3 °C a půjde o nejchladnější ráno v novém týdnu. Během dne se oteplí na 10 °C až 14 °C. Od západu se během dne zatáhne a hlavně na západě se místy objeví déšť nebo přeháňky.

Teploty
Očekávané teploty ve středu ráno, zdroj: ventusky.com

Ve čtvrtek již bude na obloze po celý den hodně oblačnosti a hlavně v Čechách se přidá déšť. V nejvyšších horských polohách v Čechách půjde i o sněžení. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 7 °C až 11 °C, na východě Moravy a ve Slezsku až na 13 °C.

Hodně oblačnosti bude na obloze i v závěru týdne a stále se místy objeví déšť. Maximální teploty budou nad 10 °C, na přelomu týdne se zřejmě dostanou i k 15 °C.