Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

V novém týdnu jarní teploty, ale hodně oblačnosti a objeví se i srážky

Již o tomto víkendu se teploty často dostávaly nad 10 °C. V novém týdnu se dostanou i nad jarních 15 °C a v počasí už se plně projeví příchod jara (ostatně hned v pondělí večer začne astronomické jaro). Mrznout už nebude ani ráno. Teploty budou nadprůměrné. Vyloženě slunečné počasí nás ale nečeká. Na obloze bude spíše více oblačnosti a v některých dnech se přidají i srážky (zejména v závěru týdne).

V pondělí bude na obloze oblačno až zataženo a místy, hlavně na severu a severovýchodě, se přidají přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 11 °C až 15 °C, na jihu Moravy až na 17 °C. V úterý bude stále většinou oblačno až zataženo. Zpočátku se hlavně na severovýchodě místy objeví slabý déšť. Nejvyšší denní teploty opět vystoupí na 11 °C až 15 °C, na jihovýchodě až 16 °C.

Oblačnost
Synoptická situace v úterý v poledne - proudit k nám bude teplý vzduch, ale vlivem frontálních systémů musíme počítat s velkou oblačností, zdroj: metoffice.gov.uk

Ve středu k nám zesílí příliv teplého vzduchu. Ráno sice bude opět hodně oblačnosti a ojediněle může pršet, ale během dne se oblačnost protrhá. Teploty potom zamíří na 14 °C až 18 °C.

Teploty
Očekávané teploty ve středu odpoledne - naměříme i jarních 18 °C. Půjde o zatím nejteplejší den od začátku roku, zdroj: ventusky.com

Ve čtvrtek se očekává oblačno až zataženo a místy se vyskytne slabý déšť. Během dne zesílí vítr na mírný až čerstvý jihozápadní. Denní maxima budou mezi 13 °C až 17 °C.

Oblačnost
Množství oblačnosti ve čtvrtek odpoledne - ve střední Evropě bude převážně zataženo, zdroj: ventusky.com

V pátek se již srážky objeví na většině území a naberou na intenzitě. Ojediněle může i zabouřit. Vát bude čerstvý vítr. S přeháňkami a větrem musíme počítat i o víkendu. Teploty budou mezi 10 °C až 15 °C. V neděli ale některé modely očekávají přechod studené fronty a ochlazení.