Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Více oblačnosti ale ještě poměrně teplo, hlavně na západě i přeháňky a bouřky

Kolik napadne sněhu?

Dnes odpoledne přes naše území začne přecházet teplá fronta a rychle po ní i fronta studená. Tlaková níže u nás bude počasí ovlivňovat až do středy, kdy její vliv začne slábnout. Na celé území přinese sněžení, ale vrstva nové sněhové pokrývky se bude značně lišit. Nejvíce sněhu napadne do středečního rána na severních horách, na Šumavě a na Vysočině. V těchto oblastech ojediněle napadne až přes 30 cm nového sněhu. V nižších polohách napadne většinou od 5 do 15 cm sněhu. Nejméně bude sněžit na severovýchodě Česka.

Tvořit se budou sněhové jazyky
Zejména v Čechách bude vát čerstvý jihozápadní vítr s nárazy kolem 54 km/h. Tvořit se tak budou sněhové jazyky, na hřebenech hor i závěje. V průběhu zítřejšího odpoledne bude vítr slábnout (ve středu ovšem opět zesílí).

Přívaly sněhu v Německu
Vydatné sněžení se očekává v Německu. V Bavorsku a Sasku napadne kolem 20 cm sněhu i v nižších polohách. Na návětrné straně německých Alp napadne přes půl metru sněhu. U nás se takto vydatné srážky v nižších polohách neočekávají díky srážkovému stínu pohraničních hor.

Tip: Předpověď sněžení v ČR

Sněžení
Nový sníh do zítřejších 7:00 - nejvíce sněhu napadne v Čechách (většinou od 2 do 10 cm)

Sněžení
Nový sníh od zítřejších 7:00 do úterních 7:00 - v této době se na celém území vyskytne občasné sněžení, v Krušných horách napadne až 20 cm

Sněžení
Nový sníh od úterních 7:00 do středečních 7:00 - sněžení bude pokračovat především na horách