Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes přeháňky hlavně na horách, zítra i jinde

Konec září nabídne rekordních 28 °C

Stejně jako minulý rok i letos nás čeká velmi teplý konec září. Po většinu příštího týdne bude na naše území proudit teplý vzduch z jihu. Nad Britskými ostrovy se totiž utvoří hluboká tlaková níže. Zatímco západní Evropa bude mít chladné a deštivé počasí, ve střední Evropě bude hezky a teplo.

Již zítra o poznání tepleji
V průměru o 6 °C teplejší počasí nás čeká již zítra, kdy se teploty budou pohybovat mezi 20 °C až 24 °C. V místech, kde se utvoří nízká oblačnost, zůstane chladněji.

Studená fronta
V noci na úterý přes naše území přejde studená fronta. Přinese místní přeháňky, ojediněle i bouřky. V úterý se bude oblačnost rychle protrhávat. Výrazné ochlazení ovšem fronta nepřinese. Teploty zůstanou mezi 19 °C až 23 °C.

Teploty se vyšplhají až na rekordních 28 °C
V dalších dnech se již bude oteplovat, denně v průměru o 1 až 2 °C. Ve středu se očekávají teploty mezi 21 °C až 25 °C. Nejteplejší počasí nás čeká v pátek a v sobotu, kdy teploty překročí letních 25 °C, na jihovýchodě se vyšplhají až k rekordním 28 °C. Na Slovensku a v Maďarsku překročí i 30 °C. Překonány by tak byly mnohé teplotní rekordy. Některé numerické modely ovšem počítají se zcela odlišným počasím (chladným a deštivým). Počasí na druhou polovinu týdne je tak ještě relativně nejisté.

Předpovědi zejména na druhou polovinu týdne se budou ještě upřesňovat.

Teploty
Teploty v pátek odpoledne - oranžová znázorňuje oblasti s teplotou kolem 25 °C, červená až kolem 30 °C - východní a jihovýchodní Evropa bude mít velmi teplé počasí, dodává Meteoblue

Tip: Předpověď teplot v ČR