Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes přeháňky hlavně na horách, zítra i jinde

Ledové dny budou pokračovat

Dnes na mnohých místech pršelo nebo mrholilo a počasí tak připomínalo situaci před příchodem oblevy. Ta nás ovšem nečeká. Již odpoledne k nám opět začal proudit chladnější vzduch a na většinu území se vrátily sněhové vločky. V dalších dnech se počasí ustálí. Na většině území převládne oblačno až zataženo s celodenními mrazy.

Noční mrazy nebudou zatím tak silné
Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem -4 °C, ke konci týdne kolem -6 °C. Noční teploty zůstanou většinu mezi -5 °C až -9 °C. Výraznější noční mrazy nás zatím nečekají díky tomu, že bude hodně oblačnosti (ta neumožní výraznější pokles teplot v nočních hodinách). Oblačnost se protrhá v závěru týdne. O víkendu by ranní teploty mohly klesnout i pod -15 °C.

Oteplení příští týden
Podle dlouhodobých předpovědí nás čeká oteplení v příštím týdnu. Více se u nás prosadí vlhké a o poznání teplejší západní proudění.

Tip: Předpověď teplot v ČR

Teploty
Teploty ve středu ráno - pohybovat se budou kolem -6 °C, výraznějším mrazům v nočních hodinách zabrání zvětšená oblačnost. Chladněji bude především na severu a severovýchodě území.