Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

V příštím týdnu se vrátí obvyklé červnové počasí

V uplynulých dnech u nás panovalo chladné, podmračené a deštivé počasí. V příštím týdnu se ovšem situace změní. Denní maxima budou dosahovat letních hodnot. V závěru týdne zřejmě naměříme i tropické teploty. V některých dnech se ovšem musíme připravit na výskyt přeháněk nebo i bouřky.

Již zítra převládne většinou polojasno nebo oblačno, v Čechách bude zpočátku i skoro jasno. Při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky. Jen na východě Moravy a ve Slezsku musíme počítat se zataženou oblohou a v oblasti Beskyd se místy přidá déšť. Vydatný už ale nebude a situaci na řekách nezhorší. V úterý již srážky na celém území ustanou a na obloze převládne jasno až polojasno. Teploty zamíří na příjemných 21 °C až 25 °C. To jsou v červnu běžné hodnoty odpovídající dlouhodobým průměrům.

Podobně vysoké teploty jako v úterý nás čekají i ve středu a ve čtvrtek. Na rozdíl od úterý se ovšem již začnou tvořit přeháňky nebo i bouřky. Ve středu se vyskytnou hlavně na východě území, ve čtvrtek a v pátek se místy objeví i na zbytku území. V pátek k nám zároveň začne pronikat ještě teplejší vzduch. O víkendu teploty zřejmě zamíří až k tropickým 30 °C. Jestli se o víkendu budou tvořit bouřky z tepla, je zatím ovšem nejisté.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Léto
V příštím týdnu nás čeká běžné červnové počasí - užijeme si občas slunce, ale v některých dnech musíme počítat s možností přeháňky nebo bouřky