Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Poměrně teplo ale více oblačnosti, na severu a severovýchodě hlavně odpoledne přeháňky

Ve druhé polovině nového týdne se vrátí slunečné počasí, teploty překročí 20 °C

Aktuálně u nás panuje chladné počasí. To bude pokračovat i v úvodu nového týdne. Zítra denní maxima vystoupí většinou na 15 °C až 20 °C a počítat musíme postupně místy s přeháňkami nebo deštěm. Nejdeštivějším dnem týdne bude úterý. Očekává se většinou zataženo s deštěm, během dne v západní polovině území spíše s přeháňkami. Na horách na severovýchodě půjde i o vydatný déšť s vzestupem hladin řek (od noci z pondělí na úterý do středečního rána spadne na návětří Krkonoš až 50 mm srážek, na návětří Beskyd a Jeseníků to může být i přes 70 mm). Denní maxima budou jen mezi 14 °C až 18 °C. S místními přeháňkami musíme počítat ještě i ve středu, ale už nebudou tak časté jako v předchozích dnech. Také se začne mírně oteplovat. Naměříme 16 °C až 20 °C.

Výrazné zlepšení v počasí nás čeká ve čtvrtek. Srážky ustanou a oblačnost se protrhá. Nejvyšší denní teploty vystoupí na příjemných 18 °C až 22 °C. Slunečné počasí nás čeká v pátek, kdy se teploty budou pohybovat mezi 20 °C až 24 °C. Chladná budou ovšem díky nočnímu vyjasnění rána (většinou s teplotami kolem 9 °C). Počasí u nás začne ovlivňovat rozsáhlá tlaková výše nad Britskými ostrovy. Vrátí se tak normální teploty, které jsou pro tyto dny běžné. Chladné počasí se naopak očekává na východě Evropy, kam se rozlije studený vzduch z Arktidy.

Teploty
Ochylka teploty od dlouhodobého průměru v pátek odpoledne - teploty v Česku budou odpovídat dlouhodobým průměrům, zdroj: ventusky.com

Srážky se u nás neočekávají ani o víkendu. Na obloze bude spíše málo oblačnosti a maximální teploty budou překračovat 20 °C. Jestli se dostanou až na letních 25 °C je ale nyní nejisté. Bude záležet na tom, jak moc se do střední Evropy dostane teplý vzduch z jihu.

Slunečno
Ve druhé polovině nového týdne se dočkáme slunečních paprsků