Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Začíná se oteplovat, dnes místy letní, zítra tropický den

Ani nový týden nepřinese stabilní počasí, v úterý dorazí studená fronta

V novém týdnu nás budou přecházet jednotlivé frontální systémy. Počasí tak bude stále nestabilní. Teploty budou rozmanité. Nejteplejší bude zřejmě pondělí, kdy naměříme i letní teploty. V některých dnech se objeví i bouřky.

Hned v pondělí nás čeká oblačno až zataženo, hlavně ve východní polovině území i polojasno. Ojediněle, během dne zejména v Čechách se místy přidají přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 21 °C až 25 °C, na východě až na 27 °C.

V úterý nad ránem k nám od západu dorazí studená fronta. Na západě tak ráno bude pršet. Během dne budou srážky postupovat na východ a odpoledne ojediněle i zabouří. Nejvyšší denní teploty budou v širokém rozpětí od 15 °C na západě do 27 °C na východě.

Teploty
Očekávané teploty v úterý v 15:00, zdroj: ventusky.com

Spíše hodně oblačnosti a místy (některé modely dávají spíše ojediněle) déšť nebo přeháňky nás čeká ve středu. Během dne ale bude srážek ubývat. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 15 °C až 20 °C.

Další frontální systém nás přejde ve čtvrtek. Bude tak oblačno až zataženo a občas se přidá déšť, postupně spíše přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 15 °C až 19 °C, na východě až na 23 °C.

Mapa
Synoptická situace ve čtvrtek odpoledne - jeden frontální systém přes naše území přejde v úterý, další ve čtvrtek, zdroj: metoffice.gov.uk

S proměnlivou oblačností a přeháňkami nebo i bouřkami musíme počítat v závěru týdne. Teploty se očekávají kolem 20 °C. Stabilní počasí pod vlivem tlakové výše je zatím v nedohlednu.

Srážky
Očekávané množství srážek za celý příští týden - srážek bude stále hodně, místy úhrny za týden dosáhnou kolem 50 mm, zdroj: ventusky.com