Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: V noci na zítřek dorazí studená fronta, přinese déšť

V novém týdnu málo srážek, hodně oblačnosti a hlavně na východě naměříme často jarních 15 °C

V novém týdnu nás čeká další oteplení. Oproti končícímu týdnu bude již méně srážek, ale počítat musíme s častým výskytem oblačnosti. Tepleji bude po velkou část týdne na východě, kde již bude počasí vyloženě jarní a často zde naměříme 15 °C. Teploty budou výrazně nadprůměrné. V novém týdnu také končí s posledním únorovým dnem meteorologická zima a začne meteorologické jaro.

Nejnižší teploty z celého týdne přinese pondělní ráno. Nejnižší teploty budou mezi 2 až -2 °C, ve východní polovině území většinou kolem 4 °C. Na obloze bude zpočátku převážně zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Ráno na východě a na horách, během dne postupně na většině území, převládne polojasno až oblačno. Nejvyšší teploty vystoupí na 8 °C až 12 °C, na severovýchodě a východě až 14 °C, naopak při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze (hlavně na západě) zůstanou kolem 6 °C.

V úterý se čeká oblačno až zataženo, ojediněle se přidají přeháňky nebo slabý déšť. Ráno a dopoledne se ojediněle objeví mlhy. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 7 °C až 11 °C, na Moravě a ve Slezsku na 12 °C až 16 °C.

Teploty
Očekávané teploty v úterý odpoledne - na východě bude výrazně tepleji než na západě, zdroj: ventusky.com

Většinou zataženo přinese středa. Jen na východě území se přechodně objeví oblačno nebo i polojasno. K tomu se ojediněle, na severovýchodě ráno místy, přidá déšť. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 6 °C až 10 °C, ve východní polovině území na 11 °C až 16 °C.

Mapa
Synoptická situace ve středu v poledne - počasí u nás bude ovlivňovat oblast nižšího tlaku vzduchu a čeká se tak hodně oblačnosti, zdroj: metoffice.gov.uk

Ve čtvrtek bude stále hodně oblačnosti a denní maxima zamíří na 11 °C až 15 °C, o něco chladněji bude na západě a severozápadě Čech. Zataženo bude také v pátek, ale místy se už přidá déšť, většinou jen slabý nebo mírný. Denní maxima budou mezi 10 °C až 14 °C. O víkendu se zřejmě začne oblačnost častěji protrhávat a teploty se ještě zvýší na hodnoty kolem 15 °C na většině území. Začne tak opravdové jaro.

Oblačnost
Množství oblačnosti ve čtvrek odpoledne - po většinu týdne bude na obloze hodně oblačnosti, často až zataženo, zdroj: ventusky.com

Teploty
Očekávané teploty v neděli odpoledne - budou vyloženě jarní na celém území, zdroj: ventusky.com