Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Většinou bez deště a hlavně na severovýchodě i polojasno

Hory čeká nástup sněhové pokrývky

Dnes zůstávají naše hory většinou bez sněhu, ale situace se rychle změní. Zítra přes naše území přejde studená fronta, po které k nám pronikne původem arktický vzduch. Sněhové vločky se v příštím týdnu vyskytnou i v nejnižších polohách. Při sněhových přeháňkách se může v nižších polohách vytvořit přechodně slabší sněhová pokrývka. Výraznější sněhová pokrývka se začne tvořit na horách. Do úterního večera zde napadne až 10 cm, v Krkonoších, Jeseníkách a Beskydech až 20 cm sněhu. V kombinaci s čerstvým větrem se budou tvořit sněhové jazyky. Na hřebenech severních a východních hor dosáhne v nárazech rychlosti kolem 90 km/h. Vítr začne slábnout během úterního odpoledne. Naposledy jsme v těchto dnech nástup zimy zaznamenali v roce 2010.

Situace v počasí se ještě více zkomplikuje ve středu, kdy počasí u nás ovlivní teplá fronta. Ta může na celé území přinést mrznoucí srážky a s nimi spojenou ledovku.

Tip: Předpověď srážek - jak bude v dalších dnech sněžit

Velká Úpa
Velká Úpa v Krkonoších dnes ve 13:15 si užívá posledního dne zcela beze sněhu, výraznější sněhová pokrývka zde byla naposledy na jaře, zdroj: Kamery.humlnet.cz