Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo s deštěm a citelně chladněji

Před námi je další pošmourný týden plný nízké oblačnosti

V tomto týdnu jsme si užili jen minimálně slunečních paprsků. V příštím týdnu se situace nezmění. Na obloze stále bude většinou zataženo nízkou oblačností. Slunce se místy ukáže jen v pondělí a ve čtvrtek, kdy je šance na protrhání nízké oblačnosti nejvyšší. V ostatních dnech bude na většině území zataženo, místy s mlhami. Teploty budou po celý příští týden vyrovnané. Denní maxima se většinou budou pohybovat mezi 0 °C až 4 °C, při zmenšené oblačnosti můžeme naměřit až 6 °C. Ranní minima budou většinou kolem bodu mrazu.

Srážek se v příštím týdnu dočkáme zřejmě jen ve středu, kdy nás ovlivní nevýrazná okluzní fronta. Místy přinese slabý déšť. Srážky budou dešťové i na horách. Po celý příští týden k nám totiž bude pronikat ve vyšších vrstvách atmosféry teplejší vzduch a denní maxima na horách tak budou nad bodem mrazu. Přechod fronty se ve čtvrtek alespoň na jeden den postará na řadě míst o protrhání nízké oblačnosti. V pátek se ovšem na většinu území vrátí.

Jak bude na Vánoce?
Předvánoční počasí tak do Česka sněžení nepřinese. Kdy přesně přijde změna v charakteru počasí je zatím nejisté. Některé modely ovšem očekávají v období Vánoc dynamičtější počasí s přechody jednotlivých frontálních systémů, které by minimálně horám zajistily sněhobílé Vánoce. Sněžení v průběhu Vánoc v současné době nelze zcela vyloučit ani v nížinách. Teploty ovšem budou spíše nad bodem mrazu, a tak by sníh rychle odtával.

Počasí
Před námi je další pošmourný týden s nízkou oblačností - sněhu se před Vánoci nedočkají ani hory