Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Od jihovýchodu postupně srážky, někde i zabouří

Novinky na In-počasí

Na stránkách In-počasí jsme dnes spustili celou řadu nových služeb a funkcí. Podrobné informace o počasí si nyní můžete vyhledat pro více než 6000 obcí. Kromě aktuálních údajů o teplotě, větru, času východu a západu slunce či snímku z webkamery, naleznete pro každou obec především podrobnou předpověď rozdělenou na úseky po třech hodinách tak, aby dobře vystihla změny počasí v průběhu dne (viz Předpověď pro Prahu).

Počasí
Nová podoba předpovědi počasí - předpověď poskytuje pohled na vývoj počasí v průběhu celého dne

Numerický model
Další výraznou novinkou je Numerický model. Tato stránka nabízí možnost zobrazení snímků z amerického modelu GFS, který patří k nejpřesnějším na světě, a na In-počasí je upraven tak, aby co nejpřesněji vystihoval poměry ve střední Evropě. Výhodou numerického modelu je jeho přesnost a přehlednost vývoje počasí nad větší částí území. Snadno poznáte, jestli bude pršet i v okolních městech, nebo odkud déšť přijde a případně změnit místo vašeho výletu. Data jsou k dispozici nejen pro Českou republiku, ale i celou Evropu. Snadno si tak můžete na mapových podkladech najít předpověď z numerického modelu pro Chorvatsko, Španělsko či Itálii. Tuto funkci ocení především lidé před dovolenou nebo obchodní cestou po Evropě. Na prohlížení snímků je připravena aplikace využívající moderní technologie tak, aby bylo procházení snímků co nejpřehlednější.

Numerický model
Informace o počasí si můžete prohlédnout přímo na snímcích z numerického modelu

Na stránkách si nyní můžete prohlédnout i největší databázi webových kamer v České republice. Do katalogu je zařazeno přes 1000 veřejně přístupných webkamer. Upravena byla i uživatelská sekce, která nyní prostupuje celým portálem a umožňuje uživatelům informovat o počasí v jejich lokalitě, posílat fotografie, diskutovat o počasí, přidávat komentáře či objednávat počasí pro jejich webové stránky. Rozšíření se dočkalo také zpravodajství. Články vycházejí v pravidelných intervalech a redakci posílil například meteorolog Michal Žák z Karlovy univerzity.

Vedle nových služeb byla také změněna navigace na stránkách (například přihlašovat se nyní můžete v záhlaví webu na všech stránkách).