Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: V noci na zítřek dorazí studená fronta, přinese déšť

V novém týdnu už méně srážek a občas slunce, teploty porostou

V novém týdnu už nás čeká o něco stabilnější počasí a občas se ukáže i slunce. Srážek bude celkově o poznání méně než v tomto týdnu. Také teploty postupně porostou.

V pondělí nás ještě čekají přeháňky a bouřky. Na obloze bude oblačno až zataženo, přechodně polojasno. Místy se přidají přeháňky, hlavně odpoledne také bouřky. Výjimečně s přívalovými srážkami. V severozápadní polovině Čech se ale odpoledne očekává ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 18 °C až 23 °C.

Srážky
Očekávané srážky v pondělí odpoledne - čekají se přeháňky a bouřky, jen na severozápadě ustanou, zdroj: ventusky.com

V úterý se počasí díky vlivu tlakové výše vylepší. Očekává se polojasno až oblačno, na východě Moravy a ve Slezsku místy, zejména v Beskydech, se ještě vyskytnou přeháňky nebo občasný déšť. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 19 °C až 23 °C.

Oblačnost
Množství oblačnosti v úterý odpoledne - občas se ukáže i modrá obloha, zdroj: ventusky.com

Ve středu bude skoro jasno až polojasno, během dne ale díky přechodu slabé studené fronty očekáváme od severozápadu přibývání oblačnosti a k večeru se na severozápadě místy přidají přeháňky nebo občasný déšť. Nejvyšší denní teploty 20 °C až 24 °C, na jihovýchodě až na 26 °C.

Mapa
Synoptická situace ve středu v poledne - počasí v střední Evropě začne ovlivňovat slabá studená fronta, ochlazení k nám ale nepřinese, zdroj: metoffice.gov.uk

Ve čtvrtek převládne polojasno až oblačno. Srážky už se nečekají. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 19 °C až 23 °C, na jihovýchodě až na 25 °C. Noční přechod studené fronty tak ochlazení nepřinese (jen pozastaví růst teplot).

V pátek se očekává skoro jasno až polojasno. Teploty dále porostou. Naměříme 22 °C až 26 °C. O víkendu se zřejmě (mezi modely ještě nepanuje shoda) dále oteplí, ale už se přidají i první přeháňky nebo bouřky.