Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Více oblačnosti ale ještě poměrně teplo, hlavně na západě i přeháňky a bouřky

O víkendu dorazí obleva

Zatímco v těchto dnech k nám proudí chladný vzduch ze severu, o víkendu se situace změní. Ke slovu se dostane západní proudění z Atlantiku a zcela se tak změní charakter počasí. Čeká nás teplejší počasí s přechodem jednotlivých frontálních systémů ze západu.

Nebezpečný mrznoucí déšť
Teplý vzduch k nám nejdříve začne proudit hlavně ve vyšších vrstvách atmosféry (výměna těžkého chladného vzduchu u země je vždy o něco pomalejší). Již v pátek se tak v hladině 850 hPa (cca 1500 m nad zemí) budou teploty šplhat až ke 4 °C, zato u země budou jen kolem -3 °C. V druhé polovině noci na sobotu se navíc od západu rozprší a začne se tvořit nebezpečná ledovka. Pršet bude i na horách. V sobotu během dne se denní teploty budou pohybovat mezi -1 °C až 3 °C (chladněji bude na severovýchodě).

V nižších polohách sníh roztaje
V neděli během dne již budou teploty většinou mezi 2 °C až 6 °C. Sníh zejména v nižších polohách bude tát. Na počátku příštího týdne se ochladí především na horách, kam se opět vrátí sněžení. V nižších polohách bude obleva pokračovat.

Tip: Předpověď teplot v ČR

Teploty
V neděli se odpolední teploty budou pohybovat mezi 2 °C až 6 °C, v Rakousku až kolem 8 °C, chladněji bude na severovýchodě našeho území