Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo s deštěm a citelně chladněji

Po pondělním ochlazení nás v příštím týdnu čekají nadprůměrné teploty

V noci na zítřek přes naše území začne přecházet studená fronta. Zítra se díky ní i citelně ochladí a denní maxima zůstanou mezi 19 °C až 23 °C (ochladí se tak v průměru o 7 °C). Pocitovou teplotu navíc bude snižovat čerstvý vítr. Odpoledne potom musíme počítat místy s přeháňkami a bouřkami, ojediněle i silnými.

V úterý už přeháňky ustanou a převládne skoro jasno až polojasno, postupně oblačno. Denní maxima budou opět mezi 19 °C až 23 °C. Už se ale oproti pondělí utiší vítr a vzroste tak pocitová teplota. Od středy už se vrátí letní teploty. Denní maxima ve středu zamíří na 22 °C až 26 °C. Srážky se opět nečekají a na obloze bude převládat jasno až polojasno.

Výše
Synoptická situace v úterý v poledne - počasí ve střední Evropě bude ovlivňovat rozsáhlá tlaková výše, zdroj: metoffice.gov.uk

Oteplování bude pokračovat i ve čtvrtek, kdy naměříme 25 °C až 29 °C. Odpoledne se ojediněle objeví přeháňky nebo bouřky. Závěr týdne bude zřejmě stále beze srážek a s letními až tropickými teplotami. O víkendu se očekávají většinou mezi 26 °C až 30 °C. Před námi je tak teplotně nadprůměrný týden. Jen jeho úvod bude chladnější. Srážkově bude naopak týden podprůměrný.

Teplota
Odchylka teploty vzduchu v sobotu odpoledne vůči průměru 1981-2020 - v závěru týdne budou teploty nadprůměrné, v západní polovině střední Evropy i výrazně, zdroj: ventusky.com