Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

Zítra se začne od severozápadu výrazně ochlazovat

Dnes se ještě denní maxima na řadě míst šplhají přes 20 °C. Na jižní Moravě a ve středních Čechách se aktuálně teploty v nejteplejších místech dostávají až na 23 °C. Zítra se situace ovšem změní. Ráno bude ještě s teplotami mezi 11 °C až 15 °C na začátek října nadprůměrně teplé. Během dopoledne se teploty dostanou na 15 °C až 19 °C, ale odpoledne se od severozápadu začne výrazně ochlazovat. Zatímco dopoledne bude například v Ústí nad Labem až 16 °C, již krátce po poledni zde teploty rychle spadnou i pod 10 °C. Jihozápadní vítr se totiž po poledni stočí na severozápadní a nad naše území začne proudit chladný vzduch od severozápadu. K tomu zítra musíme počítat s velkou oblačností na obloze a častým deštěm.

Po zbytek týdne k nám bude pronikat chladný vzduch. Ve čtvrtek se denní maxima očekávají mezi 9 °C až 13 °C. Ráno se budou pohybovat mezi 2 °C až 6 °C a ojediněle se objeví přízemní mrazíky. Místy, zejména na horách, se objeví přeháňky, od 1200 m budou již sněhové. V pátek potom naměříme většinou 11 °C až 15 °C a srážky přechodně ustanou. V sobotu se ovšem opět rozprší a maximální teploty opět poklesnou na hodnoty jen mezi 9 °C až 13 °C. S chladným počasím musíme počítat také v neděli a na počátku příštího týdne. Některé modely dokonce v příštím týdnu očekávají pokles denních maxim pod 10 °C (na hodnoty kolem 8 °C) a výrazně podprůměrné teploty pro začátek října. Předpovědi na příští týden se ovšem ještě budou upřesňovat.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Teploty
Odpolední teploty ve čtvrtek se očekávají mezi 9 °C až 13 °C - na začátku října se přitom běžně pohybují kolem 16 °C (budou tak podprůměrné).