Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Hodně oblačnosti, v severní polovině území postupně slunečno

Nový týden začne ochlazením, ale hlavně v závěru týdne se opět oteplí

Nový týden začne chladnějším počasí a i srážkami, ale teploty hlavně v závěru týdne porostou opět na letní hodnoty. Oblačnosti bude v novém týdnu spíše hodně a v některých dnech se objeví i srážky, ale celkové úhrny budou spíše nižší. Silné bouřky se aktuálně již nečekají.

V pondělí bude oblačnosti hodně a místy se objeví déšť nebo přeháňky. Hlavně na severozápadě a severu ojediněle odpoledne i zabouří. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 20 °C až 24 °C.

V úterý na většině území srážky ustanou. Čeká se polojasno nebo oblačno, ojediněle, na horách na severu místy, se přidají přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 19 °C až 23 °C.

Mapa
Synoptická situace v úterý - proudit k nám bude chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu, zdroj: metoffice.gov.uk

Ve středu se čeká většinou oblačno a místy, na Moravě a ve Slezsku spíše ojediněle, se vyskytnou přeháňky. Nejvyšší denní teploty opět vystoupí na 19 °C až 23 °C.

Ve čtvrtek se srážky nečekají, převládne polojasno až oblačno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na příjemných 20 °C až 24 °C. Podobně bude i v pátek, kdy už naměříme 21 °C až 25 °C. Oteplování zřejmě bude pokračovat i o víkendu, kdy se očekává až 29 °C.

Teploty
Očekávané teploty v pátek - opět se vrátí na letní hodnoty, zdroj: ventusky.com