Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes přeháňky hlavně na horách, zítra i jinde

V průběhu nového týdne srážky ustanou, počítat musíme s přízemními mrazíky

V těchto dnech zažíváme teplotně výrazně podprůměrné počasí. Podobné teploty nás čekají i v prvních dvou dnech nového týdne. K tomu budou i často pršet. Ve středu ale srážky většinou ustanou a denní maxima mírně vzrostou. Minimální teploty ovšem naopak díky častějšímu vyjasnění v noci a utišení větru poklesnou (nejnižší z celého týdne budou až ve čtvrtek a v pátek).

Pondělí a úterý bude ve znamení velké oblačnosti a častých srážek. Denní maxima budou mezi 10 °C až 15 °C a ranní minima kolem 6 °C. Hlavně v pondělí bude ještě foukat čerstvý vítr.

Ve středu srážky většinou ustanou (přeháňky už se čekají jen na východě Moravy a ve Slezsku). Na obloze bude většinou oblačno, postupně polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 11 °C až 15 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až na 16 °C.

Výše
Synoptická situace ve středu v poledne - počasí ve střední Evropě začne ovlivňovat tlaková výše, zdroj: metoffice.gov.uk

Ve čtvrtek odpoledne bude v průměru o 1 °C tepleji, naměříme většinou 12 °C až 16 °C. Ranní minima ale díky nočnímu vyjasnění a utišení větru budou nízká, jen mezi 1 °C až 5 °C. Přízemní mrazíky budou časté. Srážky se během dne nevyskytnou a na obloze bude polojasno až oblačno.

Mrazíky
Teploty v 5 cm nad zemí v pátek ráno - počítat musíme s přízemními mrazíky, zdroj: ventusky.com

Studené bude také páteční ráno. Přízemní mrazíky budou opět četné. Během dne se potom oteplí na 13 °C až 17 °C. O víkendu zřejmě již ranní minima vzrostou. Odpolední teploty budou stále kolem 15 °C. Během neděle už ale modely očekávají další přeháňky.