Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Poměrně teplo ale více oblačnosti, na severu a severovýchodě hlavně odpoledne přeháňky

V polovině týdne se dočkáme teplot i přes 15 °C, mohou ohrozit rekordy

Úvod nového týdne bude sice teplotně průměrný, ale v polovině týdne se výrazně oteplí. V pondělí se maximální teploty budou pohybovat kolem 7 °C, což jsou podobné hodnoty jako o tomto víkendu a jedná se oběžné teploty pro toto období. Na obloze převládne postupně hodně oblačnosti a v Čechách se od západu místy přidá slabší déšť.

Další frontální systém k nám přinese srážky v úterý odpoledne. Tentokrát se bude jednat o teplou frontu, po jejímž přechodu k nám ve středu a ve čtvrtek pronikne velmi teplý vzduch. Nejvyšší denní teploty ve středu vystoupí na 10 °C až 14 °C, na jihovýchodě až na 16 °C. Ještě tepleji bude ve čtvrtek, kdy naměříme 12 °C až 16 °C, na jihovýchodě až 18 °C. Na Břeclavsku na jihu Moravy dokonce nelze vyloučit ani dosažení letos prvních 20 °C. Takové teploty již ohrozí dlouholeté teplotní rekordy pro tyto dny, které se pohybují kolem 18 °C. Pocitovou teplotu bude ovšem po oba dny snižovat čerstvý vítr s nárazy od 50 do 70 km/h.

Ve čtvrtek odpoledne přes naše území začne od severozápadu opět přecházet studená fronta. V pátek a o víkendu tak teploty opět poklesnou na hodnoty kolem 8 °C.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Teploty
Očekávané teploty ve čtvrtek odpoledne dle modelu GFS - na jihu Moravy může být až 20 °C.