Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Většinou bez deště a hlavně na severovýchodě i polojasno

V příštím týdnu nás čeká další sněžení i přechodné oteplení a déšť

O tomto víkendu se do Česka vrátilo zimní počasí a na zhruba polovině území tak opět leží souvislá sněhová pokrývka. Na počátku příštího týdne bude sníh dále přibývat. V pondělí sněhové přeháňky sice nebudou moc časté a vydatné, ale v úterý během dne postupně začne sněžit na většině území a připadne většinou od 1 do 6 cm sněhu, na horách kolem 10 cm. Zřejmě jen nížiny na Moravě zůstanou bez sněhu. Sněžení se u nás místy, hlavně na západě, objeví i ve středu. Noční teploty budou v první polovině týdne pod bodem mrazu, denní maxima většinou kolem 1 °C.

Ve čtvrtek teplá fronta
Změna v charakteru počasí k nám dorazí ve čtvrtek. Z Německa přes naše území začne postupovat teplá fronta. Zpočátku na ní bude hustě sněžit, ale sněžení bude přecházet do deště a to i na horách. V pátek k nám již bude proudit teplý vzduch. Denní maxima vystoupí na 4 °C až 8 °C a často bude pršet. Sněhové vločky se objeví jen na hřebenech hor.

V závěru týdne k nám zřejmě opět pronikne studený vzduch a teploty v neděli poklesnou k bodu mrazu. Před námi je tak hodně proměnlivé počasí bohaté na srážky. Hory si v příštím týdnu výrazně polepší ve výšce sněhové pokrývky (celkově na horách přibude od 20 do 50 cm sněhu). Očekávané oteplení bude na horách jen krátké a větší množství sněhu tak neodtaje.

Sníh
V příštím týdnu se hory dočkají dalšího sněhu, za celý týden zde přibude přibližně od 20 do 50 cm sněhu