Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

Teplota letos poprvé vystoupila na 20 °C, na jihu Moravy

Dnes zažíváme zatím nejteplejší den letošního roku. Teploty často přesahují 15 °C. Chladněji je v Karlovarském a Libereckém kraji, kde zůstávají kolem 12 °C. Nejtepleji je naopak na jihu Moravy. V Břeclavi na tamní meteostanici po poledni teplota vystoupila až na 20,1 °C. Jedná se o první stanici, na které bylo v letošním roce překonáno 20 °C. Teplo je i v samotném Brně, kde teploty vystupují na 19 °C. Teploty ještě v příštích hodinách lehce porostou. Očekává se, že na jihovýchodě překonají i dlouholeté rekordy pro dnešní den, které se pohybují kolem 18 °C. Přesné hodnoty budou ovšem známy až večer.

Ještě vyšší teploty hlásí Slovensko, kde se teplota dostala zatím na 21,5 °C. Na jihu a středním Slovensku celá řada stanic hlásí teploty kolem 20 °C.

Pocitovou teplotu dnes ovšem o 5 °C až 10 °C snižuje silný vítr. Jeho rychlost se pohybuje od 50 do 70 km/h, na vrcholech hor až kolem 90 km/h. Podobně větrné počasí u nás setrvá i zítra. Denní maxima ovšem významně poklesnou. Na teploměrech naměříme 7 °C až 11 °C, pocitově díky větru budou teploty jen lehce nad bodem mrazu.

Tip: Aktuální teploty - teploty na meteorologických stanicích v ČR

Počasí
Teplotní mapa dnes ve 13:00 - na jihu Moravy se teplota dostala na 20 °C