Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Hodně oblačnosti, v severní polovině území postupně slunečno

Stabilní počasí dlouho nevydrží, od středy nás čekají další přeháňky a bouřky

Úvod nového týdne přinese stabilní počasí pod vlivem tlakové výše. Dlouho ale nevydrží. Od středy nás opět čekají přeháňky nebo bouřky. Jejich hlavním nebezpečím tentokrát kvůli pomalému pohybu budou přívalové srážky. Teploty ale po většinu týdne budou na letních hodnotách, ojediněle i tropických. Budou tak nadprůměrné.

V pondělí nás čeká jasno až polojasno, během dne jen přechodně až oblačno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na příjemných 22 °C až 26 °C. Podobné počasí nabídne i úterý s tím, že se ještě více oteplí. Naměříme 24 °C až 28 °C.

Výše
Synoptická situace v pondělí - počasí bude ovlivňovat tlaková výše, zdroj: metoffice.gov.uk

Středa začne ještě i slunečnou oblohou. Během dne ale bude oblačnosti přibývat . Odpoledne a večer se místy čekají přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 26 °C až 30 °C.

Ve čtvrtek se čeká oblačno až zataženo, na většině území se objeví přeháňky nebo bouřky, ojediněle s přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 mm. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 24 °C až 28 °C.

Srážky
Očekávané srážek ve čtvrtek odpoledne - na většině území se čekají přeháňky nebo bouřky, zdroj: ventusky.com

V pátek srážky zřejmě přechodně ustanou. Čeká se skoro jasno až polojasno a jen ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 27 °C až 31 °C. O víkendu budou ovšem opět přeháňky a bouřky časté a ještě více naberou na intenzitě.

Teploty
Odchylka teplot od průměru za posledních 40 let v pátek odpoledne - teploty u nás budou nadprůměrné, zdroj: ventusky.com