Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

V týdnu nás čeká proměnlivé počasí s letními teplotami

Zatímco začátek minulého týdne k nám přinesl stabilní slunečné počasí s tropickými teplotami, tento týden se bude odlišovat. Počasí u nás budou ovlivňovat tlakové níže a čeká nás tak proměnlivé počasí. Na obloze bude často hodně oblačnosti a místy se přidají přeháňky nebo bouřky. Snad jen ve čtvrtek se na většině území nevyskytnou, ale hned v pátek a o víkendu se vrátí. Hlavním nebezpečím bouřek budou stále přívalové srážky s úhrny až 30 mm. Naopak silnější nárazy větru nebo kroupy většinou škody nezpůsobí. S ohledem na vyšší teploty a vyšší vlhkost musíme také po většinu týdne počítat s pocitem dusna.

Teploty v průběhu týdne budou lehce klesat. Dnes vystoupí maximálně na 27 °C až 31 °C (na jihozápadě zůstanou kolem 25 °C). Zítra se očekávají kolem 24 °C až 28 °C (to jsou ostatně obvyklé hodnoty pro přelom července a srpna). Podobné budou teploty až do čtvrtka. V závěru týdne potom zřejmě poklesnou na hodnoty mezi 21 °C až 25 °C.

Kolik srážek do konce týdne spadne, bude velmi lokální. Pokud některá místa zasáhnou opakovaně bouřky, může zde napršet za týden i přes 50 mm srážek. Na řadě míst ovšem spadne do 20 mm. I tak ovšem očekávané srážky zlepší stav sucha a vegetace.

Počasí
V tomto týdnu bude na obloze hodně oblačnosti a přidají se i místní přeháňky nebo bouřky, před námi je proměnlivé počasí.