Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Více oblačnosti ale ještě poměrně teplo, hlavně na západě i přeháňky a bouřky

V novém týdnu bude pokračovat proměnlivé počasí

Počasí v příštím týdnu se příliš nezmění. Stále bude proměnlivé. Počítat musíme se srážkami a přechody jednotlivých frontálních systémů. Srážek začne ubývat až ve druhé polovině týdne, kdy se i více oteplí.

V pondělí ráno a dopoledne bude na části území ještě déšť doznívat, ale od západu budou srážky ustávat a oblačnost se bude přechodně protrhávat. Odpoledne se ale opět mohou hlavně v severozápadní polovině Čech objevit přeháňky nebo i bouřka. Nejvyšší denní teploty dnes vystoupí na 21 °C až 25 °C, v místech se zmenšenou oblačností až na 26 °C.

V úterý bude často zataženo, na východě zpočátku polojasno, a od jihozápadu se přidá déšť nebo přeháňky. Hlavně na východě odpoledne i zabouří. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 17 °C až 22 °C, na východě až na 25 °C.

Mapa
Synoptická situace v úterý v poledne - počasí u nás ovlivní okluzní fronta, která přinese postupně déšť, zdroj: metoffice.gov.uk

Ve středu bude většinou oblačno až zataženo, v západní polovině Čech i polojasno, na východě se místy přidají přeháňky nebo i trvalý déšť. Jinde se srážky objeví jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 20 °C až 24 °C, na východě jen na 16 °C až 20 °C.

S přeháňkami nebo i bouřkami musíme počítat ve čtvrtek. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 20 °C až 24 °C. V pátek se již více prosadí tlaková výše. Srážky ustanou a převládne slunečno. Porostou také teploty. Denní maxima zamíří na 22 °C až 26 °C. Víkend již přinese letní teploty.

Teploty
Odchylka teploty vzduchu v úterý odpoledne vůči průměru 1981-2020 - v závěru týdne budou teploty postupně nadprůměrné, zdroj: ventusky.com