Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Více oblačnosti ale ještě poměrně teplo, hlavně na západě i přeháňky a bouřky

Prudké sněhové přeháňky

Dnes k nám po přechodu studené fronty začal proudit chladný a vlhký vzduch ze severozápadu. V něm se tvoří četné sněhové přeháňky. Na některých místech jsou i velmi intenzivní. Bílá tma dopoledne sužovala řidiče hlavně na jihozápadě a západě Čech. Za necelou hodinu napadlo až 6 cm sněhu. Na řadě míst došlo k dopravním nehodám v důsledku snížené viditelnosti. Na některých silnicích leží polámané větve. Odpoledne se přeháňky vyskytují i na ostatních místech.

Přeháňky doprovází i blesky
V některých sněhových přeháňkách se ojediněle vyskytují i blesky. Ty byly hlášeny např. na Chebsku, v Krušných horách, na Soběslavsku nebo v Českých Budějovicích.

V noci hrozí náledí
Sněhové přeháňky budou pokračovat i během nočních hodin, i když jich bude méně a budou již slabší. Teploty ovšem na celém území klesnou k bodu mrazu a bude se tak místy tvořit náledí. Sníh se navíc bude držet i v nížinách.

Níže si můžete prohlédnout fotografie hustého sněžení z dnešního dne ze sekce Počasí u vás.

Sníh
Začíná sněžit, silný vítr utrhl plechy na střeše, Borkovice (na Táborsku), před malou chvílí se i zablýsklo a ozval hrom 11:44 Zaslal: Tom91

Sníh
Stejné místo jako u předchozí fotografie (Borkovice) jen o hodinu později, za krátkou dobu zde napadlo několik centimetrů sněhu Tom91

Sníh
Husté sněžení na Vysočině, Zajíčkov 10:20 pája

Nejvíce dnes zatím sněžilo v pásu na jihozápadě Čech, kde se vyskytly výše zmíněné intenzivní přeháňky.

Sníh
Srážky za dnešní den od 9:00 do 15:00 (kumulace za 6 hodin) Zdroj: ČHMÚ (hydro.chmi.cz)