Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Přechodně více oblačnosti, ale srážky nepřinese

Slábnoucí fronty k nám přinesou více oblačnosti

Dnes nás čeká slunečné a na září teplé počasí. Denní maxima se zastaví až na 22 °C. Slunečné počasí ovšem v příštím týdnu skončí. Již dnes večer začne od západu oblačnosti přibývat a zítra již bude většinou oblačno až zataženo. Na západě Čech se místy objeví i déšť. Nad naším územím se totiž bude rozpadat slábnoucí studená fronta. Více na východ už tak srážky nepřinese a ochlazení také díky ní nehrozí. V úterý bude na obloze stále většinou oblačno, na východě území se ovšem oblačnost protrhá na skoro jasno až polojasno. Teploty zamíří na 18 °C až 22 °C.

Další frontální systém přes naše území přejde ve středu. Tentokrát bude přes střední Evropu k východu postupovat slábnoucí okluzní fronta. Ve středu tak na celém území převládne oblačno až zataženo a místy se vyskytnou přeháňky. Teploty zůstanou mezi 15 °C až 19 °C. Ve druhé polovině týdne počasí u nás ovlivní v západním až jihozápadním proudění další frontální systémy. Teploty ovšem budou stále relativně vysoké. V odpoledních hodinách se budou dostávat v nejteplejších oblastech i lehce přes 20 °C. Díky velké oblačnosti můžeme po celý příští týden počítat i s poměrně vysokými nočními teplotami, které budou kolem nadprůměrných 10 °C. Babí léto, pro které je charakteristické slunečné počasí s velkými rozdíly mezi nočními a denními teplotami, nás tak v příštím týdnu nečeká. I přesto budou očekávané teploty lehce nadprůměrné a celkové srážkové úhrny budou jen nízké.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Podzim
Zítra v 09:49 začíná astronomický podzim - nastane podzimní rovnodennost, při které je den přibližně stejně dlouhý jako noc.