Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo s deštěm a citelně chladněji

Druhá polovina týdne opět slunečná

Dnes přes naše území začíná přecházet frontální systém. V Čechách se tak místy vyskytuje slabý déšť a na obloze je hodně oblačnosti. Slunečno už je jen místy na Moravě, ale i zde se zatahuje. Slunečné počasí se ovšem do Česka vrátí ve druhé polovině týdne. Zítra během dne bude většinou oblačno, na severovýchodě zpočátku zataženo s místními přeháňkami. Nejvyšší denní teploty zůstanou mezi 9 °C až 13 °C. Také ve středu bude na obloze hodně oblačnosti a zpočátku dne se vyskytnou i přeháňky. Nejvyšší denní teploty sice vystoupí na 12 až 16 °C, ale pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr.

Ve čtvrtek se začne počasí významně zlepšovat. Utiší se vítr, začne se protrhávat oblačnost a teploty vystoupí na 13 °C až 17 °C. V pátek nás již čeká po celý den slunečno s teplotami mezi 17 °C až 21 °C. Rána budou ovšem s teplotami kolem 4 °C chladná. Nejteplejší z celého týdne bude zřejmě sobota, kdy naměříme 19 °C až 23 °C. V neděli počasí u nás zřejmě zasáhne tlaková níže, která přinese ochlazení. Předpovědi na neděli jsou ovšem zatím nejisté (některé modely očekávají pokračování slunečného počasí). V příštím týdnu se podle dlouhodobých výhledů očekává spíše teplejší a suché počasí.

Počasí
Říjen dnes na velké části území začal podmračeným počasím - ve druhé polovině týdne se ovšem opět dočkáme slunečních paprsků