Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

Před námi je velmi slunečný týden, teploty překročí i 20 °C

Včera na řadě míst ještě převládalo oblačno, ale dnes se již zcela vyjasnilo (na celém území je hlášeno jasné nebe). Podobné počasí u nás navíc vydrží po většinu příštího týdne. Navíc ještě porostou teploty. Dnes se denní maxima očekávají kolem 15 °C. Zítra již vystoupí na 15 °C až 19 °C, v Čechách až na 21 °C. Mezi nadprůměrnými 16 °C až 21 °C se budou denní maxima pohybovat po celý příští týden. Ranní minima budou kolem 4 °C.

Začátek týdne bude větrný
Pocitovou teplotu ovšem hlavně zítra sníží čerstvý vítr s nárazy mezi 50 až 70 km/h, na horách i 90 km/h. Jen na západě bude vítr slabý. V úterý větrnější počasí už setrvá jen na východě území. Nárazy větru ale již většinou nepřesáhnou 50 km/h. Hlavně na Vysočině a na horách bude větrnější také středa. Úplně se vítr utiší až ve čtvrtek.

Změna v charakteru počasí k nám dorazí zřejmě až v úplném závěru týdne. V neděli přibude oblaků a místy se vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Na Velikonoční pondělí se zřejmě i ochladí. To se bude ovšem ještě upřesňovat. V každém případě je před námi týden nadprůměrně teplého a slunečného počasí. Běžně se denní maxima v tomto období pohybují kolem 13 °C. K překonání rekordů budou ovšem ještě v průměru 2 °C až 4 °C chybět.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Počasí
Před námi je teplotně nadprůměrné počasí, teploty budou překračovat i 20 °C. Čeká nás nejteplejší a neslunečnější počasí od října minulého roku.