Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Od jihovýchodu postupně srážky, někde i zabouří

Česko zasype nový sníh

Počasí nad naším územím začíná ovlivňovat tlaková níže nad centrálním Středomořím. Ta přinese na většinu našeho území sněžení. Sněžit začne zítra od jihu na Moravě a postupně se sněžení bude rozšiřovat i do Čech a Slezska. Kolem poledne již bude sněžit na většině území. V noci na středu bude především v Čechách sněžení přechodně slábnout, ale na Moravě a ve Slezsku spíše zesílí. V noci na čtvrtek začne sněžení ustávat na celém území. Na východě Moravy a ve Slezsku se ve středu během dne může objevit i déšť.

Nejvíce sněhu napadne na východě
Na většině území napadne do středečního večera od 5 do 15 cm nového sněhu, na východě až 20 cm sněhu. Na návětřích ve vyšších polohách se nová sněhová pokrývka může vyšplhat až k 30 cm. Před vydatným sněžením varuje i ČHMÚ. Upozornění platí pro kraje Jihomoravský, Moravskoslezský Olomoucký, Pardubický kraj, Zlínský a Vysočina. V platnosti je od zítřejších 08:00 do středy 18:00.

Tip: Předpověď srážek v ČR

Počasí
Nová sněhová pokrývka do středečních 21:00 - dle tohoto numerického modelu napadne na většině území do 15 cm sněhu, lokálně 20 cm a ve vyšších polohách (na návětřích) až 30 cm. Některé numerické modely dávají vydatnější sněžení více na východ našeho území, naopak na západ území dávají srážky slabší (kolem 5 cm sněhu). Ještě vydatnější sněžení se očekává v Rakousku.