Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na jihu pozor na bouřky s přívalovými srážkami, letos poprvé mohou působit škody

Hory čeká další sněžení, hlavně na severozápadě napadne sníh i v nižších polohách

Během dnešního odpoledne začne postupně na celém území trvale pršet, na horách na severu půjde o sněžení. Večer začne hranice sněžení na severozápadě Čech klesat i mimo hory. V noci se potom v Karlovarském, Plzeňském a částečně Ústeckém a Středočeském kraji čeká sněžení již od poloh kolem 400 m (při vydatnějších srážkách i níže). Zítra ráno klesne hranice sněžení i jinde, ale srážky již začnou ustávat. Během dne se potom čekají už jen místní přeháňky, které budou od 500 m sněhové.

Sníh
Zítra ráno hlevně na severozápadě místy napadne několik centimetrů mokrého sněhu

Srážky budou poměrně vydatné. Do zítřejšího poledne naprší od 5 do 20 mm srážek, na západě Čech to může být až 30 mm. Na Šumavě srážky zvednou hladiny řek. Část srážek spadne v polohách nad 400 m ve formě sněhu. Nejvíce sněhových srážek se očekává na severozápadě Čech, kde se díky tomu vytvoří sněhová pokrývka i mimo hory. V Karlovarském, Plzeňském a částečně Ústeckém a Středočeském kraji modely očekávají od 3 do 10 cm sněhu v polohách nad 400 m (ojediněle to může být i níže). Na horách napadne většinou od 3 do 15 cm sněhu. Sníh bude mokrý a kromě hor opět rychle roztaje.

Sníh
Výška nového sněhu zítra v 9:00 podle modelu ICON DE, zdroj: ventusky.com

Sněhové přeháňky (od cca 400 m) se u nás objeví také v neděli. V průběhu příštího týdne už se oteplí a vrátí se jarní počasí.