Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Od jihovýchodu postupně srážky, někde i zabouří

Sněžení od jihu slábne, v noci opět zesílí

Ráno a dopoledne na velké části území vydatně chumelilo. Některé meteorologické stanice hlásily až 3 cm nového sněhu za hodinu, celkově napadlo za dnešní den kolem 10 cm sněhu. Na Moravě, v jižních a středních Čechách ojediněle až kolem 15 cm sněhu a to i mimo horské polohy. na Šternbersku musel být dokonce vyhlášen kalamitní stav. Nejméně sněhu napadlo v Libereckém a Královéhradeckém kraji. Příliš nesněžilo ani v pohraničních částech Karlovarského kraje.

Na Moravu dorazil i déšť
Na jihovýchodě Moravy se během dne již začalo citelně oteplovat. V obci Louka se teplota šplhá až ke 3 °C. V Sudoměřicích nad Moravou byl ve 13:00 hlášen déšť. Sníh v těchto oblastech rychle taje. Oteplování bude pokračovat i v dalších dnech. V pondělí se zde teploty vyšplhají zřejmě až na 8 °C.

Po půlnoci další sněžení
Srážky od jihu aktuálně slábnou nebo ustávají. Po půlnoci k nám ovšem dorazí další vlna sněžení. Ráno bude opět na většině území vydatně sněžit, od východu budou srážky přecházet ve smíšené nebo dešťové. Napadne většinou od 5 do 10 cm sněhu. Během dne bude sníh rychle tát. Nejchladněji (kolem 1 °C) zůstane na západě Čech.

Tip: Aktuální počasí v Česku

sněžení
Celková suma srážek za 24 hodin do dnešních 13:00 - vydatné sněžení se vyskytlo na velké části území, v Praze spadlo více srážek než na horách Zdroj: ČHMÚ

sněžení
Teploty v Česku ve 14:00, ve Zlínském kraji se pohybují mezi 2 °C až 3 °C nad nulou a místy slabě prší. V dalších dnech bude ještě tepleji.