Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Nadprůměrně teplo, kvůli saharskému prachu místy více vysoké oblačnosti

Bude vydatně sněžit, na východě i v nížinách může napadnout až 20 cm sněhu

Nižší polohy čeká zatím nejvydatnější sněžení této zimy. Počasí ve čtvrtek ovlivní frontální systém. Ve druhé polovině noci na zítřek tak začne od jihu sněžit. Zítra ráno se očekává sněžení v podstatě na celém území. Během ranní dopravní špičky připadne od poprašku po 3 cm sněhu. Dopoledne bude sněžení pokračovat, odpoledne začne místy v Čechách ustávat. Na Moravě a ve Slezsku (a na východě Čech) ovšem bude pokračovat i večer a v noci na pátek.

Do pátečního rána u nás celkově napadne od 1 do 10 cm sněhu, na východě to bude většinou od 10 cm do 15 cm, na jihovýchodě Moravy to může být až 20 cm sněhu. Vydatně bude sněžit i v nižších polohách, takže hrozí výraznější problémy na silnicích. Vydatné sněžení zasáhne také sousední Slovensko, kde se na západě očekává i kolem 25 cm sněhu. Vzhledem k tomu, že bude v nižších polohách sněžit při teplotách kolem bodu mrazu, bude sníh mokrý a může lámat i větve stromů.

Sněžení
Očekávané srážkové úhrny do pátečního rána podle modelu ICON DE (1 mm odpovídá přibližně 1 cm sněhu) - na východě bude sněžení i vydatné

Sněžení
Očekávané srážkové úhrny do pátečního rána podle modelu ICON EU (1 mm odpovídá přibližně 1 cm sněhu) - na východě bude sněžení i vydatné, přes 5 cm může ovšem napadnout i na západě

V pátek během dne už sněžit nebude a přechodně se ukáže i modrá obloha. Denní maxima budou mezi -1 °C až 2 °C. V nížinách tak bude sníh tát. Při opětovném poklesu teplot pod bod mrazu v noci se ovšem může tvořit náledí.

Sněžení
Zítra se u nás objeví i vydatné sněžení - hrozí komplikace v dopravě