Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: V noci na zítřek dorazí studená fronta, přinese déšť

Na části území napadlo pár centimetrů sněhu, v sobotu bude na jihu Moravy 17 °C

Včera k nám začal od severu stékat studený vzduch, ale až na úplný jih se nedostal. Nejtepleji zůstalo na jihu Čech, kde se celou noc teploty pohybovaly kolem 7 °C. Zato jinde byly kolem 1 °C a místy sněžilo. Ve vyšších polohách se objevil i slabý mráz. Kvůli vyšším teplotám ale příliš sněhu nenapadlo. Většinou je hlášeno od poprašku po 4 cm sněhu. Nejvíce napadlo v Karlovarském kraji a okolí, části Vysočiny a kolem Beskyd. Poprašek sněhu se objevil i v Praze a Ostravě. Jedná se o první sněžení mimo hory v letošním únoru a minimálně do poloviny února další nehrozí. Na Šumavě se vyskytly také vydatné srážky. V Prášilech spadlo kolem 50 mm za 24 hodin. Řeky zde vystoupily až na 1. SPA.

Sníh
Valašské Meziříčí dnes ráno, zaslal andy206, zdroj: in-pocasi.cz

Sníh
Jizerka v Jizerských horách dnes ráno - i zde připadlo pár centimetrů sněhu, ale na zahájení zrušené Jizerské 50 by to nestačilo, zdroj: hydronet.cz

Zima ale dlouho nevydrží. Během dne se začne od jihozápadu rychle oteplovat. Odpoledne bude na jihu kolem 10 °C, na severu Čech ještě kolem 1 °C. Zítra se teploty na celém území ustálí mezi nadprůměrnými 9 °C až 13 °C.

Teploty
Očekávané teploty zítra odpoledne, zdroj: ventusky.com

Ještě více se na části území oteplí v sobotu, kdy naměříme na jihu Moravy až 17 °C. Takové hodnoty již překonají dlouholeté rekordy pro daný den. Absolutní rekord pro únor ale překonaný nebude. Na konci února 1994 bylo v Českém Krumlově až 22 °C.

Teploty
Očekávané teploty v sobotu odpoledne, zdroj: ventusky.com