Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno, maxima až u 20 °C

Na hory se vrátilo sněžení, Lysá hora hlásí 19 cm nového sněhu

Do hor se včera postupně vrátilo sněžení. Hlavně ve vyšších horských polohách i napadl sníh. Nejvíce nového sněhu napadlo v Beskydech. Lysá hora hlásí až 19 cm nového sněhu. Ostatní hřebenové partie Beskyd většinou kolem 15 cm. S klesající nadmořskou výškou ale vrstva sněhu rychle klesá. Velké Karlovice ve výšce kolem 850 m hlásí už jen 3 cm sněhu a v polohách pod 700 m už sníh není žádný. Až 10 cm sněhu včera napadlo ještě na hřebenu Šumavy v okolí Březníku. Kolem 5 cm nového sněhu hlásí hřebeny Jeseníků a Krkonoš. Pár centimetrů napadlo také na hřebenech Krušných hor.

Beskydy
Radhošť v Beskydech (1101 m n. m.) dnes dopoedne - na lavičkách je patrná vrstva sněhu o výšce kolem 15 cm. Ještě včera tu žádný sníh nebyl, zdroj: hvfree.net

Modrava
Modrava na Šumavě (994 m n. m.) dnes dopoledne - naposledy tu souvislý sníh ležel na Štědrý den, zdroj: sumavanet.cz

V posledních 24 hodinách zasáhl západ Moravy a Slezsko vydatnější déšť. Spadlo často od 10 do 30 mm srážek. S bohatými srážkovými úhrny musíme počítat i v dalších dnech.

Srážky
Srážky od včerejších 8:00 do dnešních 8:00, zdroj: hydro.chmi.cz

Dnes bude ještě trvalé sněžení pokračovat v Beskydech, kde připadne až 10 cm. Na Lysé hoře by tak večer mohlo ležet až 30 cm sněhu. Zítra k nám ale opět pronikne teplý vzduch a sníh na horách bude zase tát. V dalších dnech se potom na horách bude stále střídat sníh a déšť. Sněhová pokrývka se bude tvořit hlavně v nejvyšších polohách nad 1000 metrů nad mořem.