Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na východě trvalejší srážky, na západě přeháňky, v noci na zítřek opět častěji mráz

Od středy musíme počítat se srážkami, zprvu hlavně na západě

Před námi je teplotně lehce podprůměrný týden. Pršet začne v polovině týdne. Zprvu na západě, ale ke konci týdne se srážky objeví i na východě. Slunečné počasí na celém území přinese jen dnešek a zítřek.

Úterní počasí nabídne stejně jako to dnešní slunečno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 15 °C až 19 °C. Ráno budou ale jen mezi 1 °C až 5 °C a místy musíme počítat s přízemními mrazíky. Nejchladněji bude v severovýchodní polovině území. Půjde o nejstudenejší ráno tohoto týdne.

Ve středu ráno již teploty stupnou a nebezpečí mrazíků pomine. Teploty budou většinou mezi 4 °C až 8 °C. Odpoledne naměříme od 12 °C na západě až po 19 °C na východě. Na obloze bude oblačno až zataženo, ve východní polovině území zpočátku jasno až polojasno a až později bude od západu přibývat oblačnosti. V západní polovině Čech se postupně rozprší. K východu ale srážky budou postupovat jen velmi zvolna.

Mapa
Synoptická situace v noci z úterý na středu - západ území začne ovlivňovat frontální systém, zdroj: metoffice.gov.uk

Ve čtvrtek se očekává oblačno až zataženo a v Čechách bude místy pršet. Denní maxima vystupí na 11 °C až 16 °C, na Moravě a ve Slezsku na 15 °C až 19 °C. Za středu a čtvrtek spadne v západní pollovině Čech až 20 mm srážek.

Srážky
Očekávané srážkové úhrny za středu a čtvrtek - na západě spadne i kolem 20 mm srážek, zdroj: ventusky.com

V pátek bude obačno až zataženo a místy se vyskytnou přeháňky nebo déšť. Dení maxima budou mezi 12 °C až 16 °C, na severovýchodě až 17 °C. S přeháňkami a teplotami jen kolem 15 °C musíme počítat i o víkendu.

Teploty
Očekávané teploty v pátek - budou často jen kolem 14 °C, což jsou podprůměrné hodnoty, zdroj: ventusky.com