Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes přeháňky hlavně na horách, zítra i jinde

Srpen začal i mírným mrazem

V noci se na celém území vyjasnilo a teploty tak klesly o něco níže než v předchozích dnech. Navíc k nám ještě neproudí tropický vzduch, který se zatím nasouvá nad Francii a jižní Německo. Nejchladněji bylo ráno v horských údolích Šumavy. Na stanici ČHMÚ na Modravě na Rokytské slati teplota klesla až na -0,3 °C. Letní mráz zde ovšem není nijak výjimečný a v historii se zde vyskytl i o poznání silnější. Jedná se o jedno z nejchladnějších míst v Česku. Na ostatních horských stanicích byly teploty nad bodem mrazu, většinou do 10 °C.

Od zítřka tropický vzduch
Zítra již začne do Česka naplno proudit tropický vzduch. O víkendu se budou teploty šplhat až k 35 °C. Před vysokými teplotami varoval i ČHMÚ. Upozornění platí od zítřka až do odvolání. Tropické teploty budou totiž pokračovat také v příštím týdnu. Přechodné zmírnění tropů přinese jen studená fronta v neděli a v pondělí do západní poloviny Čech, kde se objeví i bouřky.

Tip: Aktuální teploty v ČR

Teploty
Teploty dnes v 6:00 - na horách teploty klesly pod 10 °C, nejtepleji bylo v centru Prahy (kolem 17 °C), víkendové noci již budou na některých místech tropické.