Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Od jihovýchodu postupně srážky, někde i zabouří

Ve středu se citelně ochladí

O víkendu sice již teplota nepřekonává rekordy jako na konci pracovního týdne, kdy se v Plzni šplhala na téměř letních 24 °C, ale stále je nadprůměrně vysoká. Nejvyšší denní teplota se na začátku dubna pohybuje v nižších polohách v průměru kolem 13 °C. Včera se pohybovala kolem 16 °C (chladněji zůstalo jen na severovýchodě území). Díky velké oblačnosti byla nadprůměrně vysoká i ranní teplota (kolem 6 °C). Na počátku příštího týdne se ještě přechodně oteplí. V pondělí teplota opět překročí i 20 °C a přeháňky se objeví jen ojediněle. V úterý přes naše území začne přecházet studená fronta, která od západu přinese hodně oblačnosti a místní přeháňky. Na východě ještě teplota stihne překročit 20 °C.

Ve středu o poznání chladněji
Po přechodu studené fronty k nám ve středu začne proudit chladnější vzduch od severozápadu. Nejvyšší denní teplota zůstane jen mezi 10 °C až 14 °C. Pocitovou teplotu navíc sníží vítr. V hladině 850 hPa (ve výšce cca 1500 m) teplota klesne až k -3 °C (viz předpověď). Na hřebenech Krkonoš se tak mohou objevit i sněhové vločky. V dalších dnech se zřejmě bude opět pozvolna oteplovat, ale předpovědi na druhou polovinu týdne se ještě budou upřesňovat.

Tip: Numerický model - předpověď ochlazení na numerickém modelu

Ochlazení
Předpověď teplot v hladině 850 hPa (ve výšce cca 1500 m) ve středu dopoledne. Teplota v této hladině klesne až k -3 °C, proudit k nám bude chladnější vzduch. Zdroj: Numerický model