Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo s deštěm a citelně chladněji

Ve středu další studená fronta, opět se ochladí a rozprší

Tropické teploty nás v tomto týdnu nečekají. Naopak je před námi další teplotně spíše podprůměrný týden. Zítra sice ještě naměříme příjemné teploty mezi 21 °C až 25 °C, v nejteplejších oblastech v Polabí a na jihu Moravy se dostanou až na 26 °C. Na obloze k tomu bude ráno jasno, během dne polojasno až oblačno a srážky nehrozí.

Ve středu se začne počasí měnit. Odpoledne do Čech od západu dorazí studená fronta, kterou doprovodí velká oblačnost a přidají se také přeháňky, místy i bouřky. Denní maxima budou od 19 °C na západě až po 27 °C na východě, kam fronta dorazí až večer. Ve čtvrtek k nám po přechodu studené fronty opět pronikne studený vzduch ze severozápadu. Na obloze bude hodně oblačnosti a často se přidá déšť. Denní maxima budou jen kolem 20 °C, v místech s trvalejším deštěm kolem 16 °C. S častými přeháňkami a teplotami mezi 18 °C až 22 °C musíme počítat i v pátek a v sobotu. V neděli zřejmě srážek ubude a oteplí se.

Před námi je tak opět nestálé počasí, které nebude přát koupání. Teploty budou většinou podprůměrné. Běžně se v tomto období pohybují kolem letních 25 °C. Silné bouřky nebo vydatné deště, které by působily významnější škody, se v tomto týdnu nečekají.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Teploty
Ve středu přes naše území přejde další studená fronta, po které k nám bude proudit chladný a vlhký vzduch.