Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Hlavně odpoledne a večer často přeháňky, déšť a bouřky i s vydatnými srážkami

V novém týdnu teploty kolem 10 °C, v závěru týdne dále poklesnou

V novém týdnu nás čeká v první polovině týdne teplotně nadprůměrné počasí, v té druhé bude již průměrné. Srážek bude spíše málo, více jich přibude v závěru týdne. Martin by na bílém koni mohl v závěru týdne dorazit do hor. Mimo horské polohy se aktuálně sněžení nečeká.

Pondělí přinese polojasno až oblačno, k večeru až skoro jasno. K tomu se ojediněle, na horách místy, objeví přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 10 °C až 14 °C. Pocitovou teplotu ale během dne sníží přechodně až čerstvý vítr. Pondělí bude největrnějším dnem nového týdne.

Mapa
Synoptická situace v pondělí v poledne - očekává se u nás vlhké a čerstvé západní proudění, zdroj: metoffice.gov.uk

Vítr
Očekávané nárazy větru v pondělí kolem poledne - pondělí bude největrnějším dnem nového týdne, zdroj: ventusky.com

V úterý se čeká polojasno až oblačno, během dne až zataženo a hlavně na západě a severozápadě se místy vyskytnou přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 9 °C až 13 °C. Vítr oproti pondělí již o něco zeslábne.

Ve středu bude většinou oblačno a ojediněle se vyskytnou přeháňky. Podobné počasí nás čeká také ve čtvrtek (ačkoliv některé modely naznačují možný přechod fronty).

V pátek už převládne zataženo a častěji se objeví přeháňky nebo občasný déšť. Teploty začnou zvolna klesat. V pátek budou kolem 9 °C, o víkendu kolem 7 °C. K tomu o víkendu musíme místy počítat s přeháňkami, které budou na horách již sněhové. Celodenní mrazy se čekají v polohách nad 1100 metrů.

Teploty
Odchylka teplot od průměru za posledních 40 let v sobotu odpoledne - teploty ve střední Evropě budou průměrné, Martin na bílém koni zřejmě dorazí alespoň do hor