Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes přeháňky hlavně na horách, zítra i jinde

Teploty se v Čechách šplhají přes 13 °C

Již včera se teploty v Čechách dostaly nad 10 °C. Nejtepleji bylo v Klatovech, kde se teplota zastavila na 13,9 °C. Dnes je ještě tepleji. Krátce po poledne vystoupila teplota na stanici ČHMÚ v Českých Budějovicích až na 14,7 °C. V Českém Krumlově, Třeboni a Borkovicích teplota lehce překročila 13 °C. K 13 °C se teploty šplhají v Plzni a Praze. Právě v Jihočeském, Plzeňském a Středočeském kraji je nejtepleji. Naposledy zde byly takto vysoké teploty měřeny na začátku listopadu. Naopak o poznání chladněji zůstává při nízké oblačnosti na Moravě a východě Vysočiny. V Brně se teploty pohybují jen mezi 3 °C až 4 °C. Podobné rozložení teplot v Česku se očekává i zítra.

V roce 2005 ještě tepleji
I přes nadprůměrně vysoké teploty dnes většinou teplotní rekordy pro dnešní den nepadají. V roce 2005 totiž panovalo ještě větší teplo. V Českých Budějovicích tehdy teplota vystoupila na 16,3 °C, v Čáslavi na 15,3 °C, u Temelína na 14,7 °C, v Pardubicích na 14,6 °C, v Ústí nad Labem bylo 13,2 °C a v Praze 13,8 °C. Překonávání teplotních rekordů se očekává ve větší míře až zítra.

Tip: Aktuální teploty - přehled teplot na meteorologických stanicích

Teploty
Teploty dnes ve 14:30 - jarní teploty jsou na velké části území, chladno zůstává především na Moravě a východě Vysočiny, Teplotní mapa