Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Deštivo, nejméně bude pršet na severu a severovýchodě

Před námi je teplotně nadprůměrný týden, bude i kolem 10 °C

Celý příští týden bude teplotně nadprůměrný. Oproti tomuto týdnu už se počasí uklidní a nečekají nás nebezpečné jevy. Jen na počátku týdne ještě vlivem dotoku budou stoupat střední a dolní toky. Srážek příští týden už přinese jen málo.

Hned v pondělí se čeká oblačno až zataženo, ojediněle, na severu a severovýchodě místy, zejména na horách, se objeví déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 8 °C až 12 °C, na jihu Moravy až na 13 °C. Pocitovou teplotu ale bude snižovat čerstvý vítr.

Teploty
Odchylka teplot od průměru za posledních 40 let v pondělí odpoledne - teploty v téměř celé Evropě budou napprůměrné, zdroj: ventusky.com

V úterý se čeká oblačno až zataženo, postupně i polojasno. Hlavně na horách v Čechách se ojediněle vyskytne déšť nebo přeháňky (na severu budou postupně od 1100 m srážky sněhové). Nejvyšší denní teploty vystoupí na 6 °C až 10 °C. Vát bude stále čerstvý vítr.

Ve středu bude oblačno až zataženo. Hlavně na jihu a východě bude přechodně i polojasno, na severu se naopak ojediněle objeví slabý déšť v souvislosti s přechodem teplé fronty. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 4 °C až 8 °C. Vítr se již utiší.

Mapy
Synoptická situace ve středu v poledne - počasí u nás ovlivní okraj teplé fronty, příliš srážek ale nepřinese, zdroj: metoffice.gov.uk

Ve čtvrtek zesílí teplotní inverze. Čeká se jasno až polojasno, během dne oblačno až zataženo. Hlavně na východě se místy utvoří nízká oblačnost nebo mlhy. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 6 °C až 11 °C, při nízké oblačnosti ale zůstanou kolem 4 °C. Ráno může i slabě mrznout a vyskytovat se ojediněle mrznoucí mlhy.

Oblačnost
Množství oblačnosti ve čtvrtek ráno - hlavně na východě se čeká nízká oblačnost a mlhy, zdroj: ventusky.com

V pátek se čeká polojasno až oblačno, místy až zataženo a ojediněle se objeví přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupí stále na nadprůměrných 6 °C až 10 °C. Podobné počasí nás čeká i o víkendu. V neděli zřejmě ještě více přibude oblačnosti a postupně i srážek.