Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Od jihovýchodu postupně srážky, někde i zabouří

V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

V novém týdnu musíme počítat s přechody několika frontálních systémů. Začátek týdne bude chladnější, než je běžné pro závěr dubna. Ke konci týdne se ale vrátí normální teploty.

V pondělí bude od západu bude přes střední Evropu postupovat studená fronta. Na obloze tak bude hodně oblačnosti a často se přidá déšť. Odpoledne srážky od západu ustanou a oblačnost se bude částečně protrhávat. Denní maxima vystoupí na 12 °C až 16 °C.

Fronta
Synoptická situace v pondělí v poledne - počasí u nás ovlivní studená fronta, zdroj: metoffice.gov.uk

Další fronta přes naše území přejde v úterý. Během dne tak musíme počítat s proměnlivou oblačností a častými přeháňkami, odpoledne ojediněle bouřkami. Večer se na hřebenech hor objeví i sněhové vločky. Teploty dále klesnou. Nejvyšší denní teploty zamíří na 8 °C až 12 °C, na jihovýchodě až 15 °C.

Srážky
Srážky v úterý odpoledne - počítat musíme s přeháňkami, ojediněle i bouřkami (vyznačené červenými tečkami), zdroj: ventusky.com

V noci na středu srážky ustanou a protrhá se oblačnost. Středeční ráno tak bude chladné. Teploty budou jen mezi -1 °C až 4 °C. Během dne přibude oblačnosti na oblačno, ale přeháňky se objeví jen výjimečně. Teploty vystoupí na 8 °C až 12 °C.

Teploty
Očekávané teploty ve středu ráno - budou většinou mezi -1 °C až 4 °C, zdroj: ventusky.com

Chladné bude také čtvrteční ráno s teplotami mezi 0 °C až 4 °C. Srážky se opět nečekají a bude polojasno až oblačno. Odpoledne naměříme 12 °C až 16 °C. V pátek se dále oteplí na 14 °C až 18 °C. Odpoledne ale zřejmě na západ dorazí přeháňky. S nimi musíme počítat i o víkendu. Denní maxima budou kolem obvyklých 15 °C. Závěr týdne již přinese normální teploty pro závěr dubna.