Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes přeháňky hlavně na horách, zítra i jinde

Z tropů rovnou do podzimu

Příští týdne nás čeká výrazná změna v počasí. Zatímco v pondělí a v úterý bude panovat letní počasí a rtuť teploměrů se v nížinách ojediněle dostane až na 30 °C, ve středu se od západu prudce ochladí. Teploty při trvalém dešti zůstanou v Čechách jen kolem 14 °C.

Studená fronta a déšť
Prudké ochlazení k nám přinese studená fronta, která přes naše území začne přecházet v noci z úterý na středu. Zpočátku přinese i bouřky, postupně déšť. Na východ dorazí až později, a tak zde ve středu stihnou teploty ještě vystoupit k 20 °C. Zato v Čechách bude již o poznání chladněji. Bude sem nejenom proudit chladný vzduch, ale díky trvalému dešti zůstanou teploty na některých místech jen kolem 14 °C (na horách kolem 10 °C). Na hřebenech severních Alp bude dokonce sněžit.

Rok plný výkyvů
Stále tak pokračuje počasí plné výkyvů, které je pro letošní rok charakteristické. Zatímco v únoru nás sužovaly extrémně nízké teploty, v srpnu padl absolutní teplotní rekord nejvyšší naměřené teploty.

Babí léto
Letní teploty se ovšem ještě vrátí. V druhé polovině září nás čeká babí léto, které přichází téměř každoročně v tomto období.

Tip: Předpověď teplot v ČR

Počasí
Odpolední teploty ve středu mnohde zůstanou jen kolem 15 °C