Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes přeháňky hlavně na horách, zítra i jinde

První den nového týdne nabídne i slunečno, potom opět převládne zataženo

Již několik dní na většině našeho území panuje podmračené podzimní počasí. Příliš se to nezmění ani v příštím týdnu. Nejslunečnějším dnem z celého týdne bude hned pondělí. Ráno bude sice na řadě míst oblačno až zataženo, ale během dne se přibližně polovině území vyjasní. Zataženo zůstane hlavně na západě a severozápadě Čech, severovýchodě Moravy a ve Slezsku. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 4 °C až 8 °C, při celodenní zmenšené oblačnosti až na 11 °C.

Oblačnost
Předpověď množství oblačnosti v pondělí ve 13:00 - na velké části území se ukáže modrá obloha, na řadě míst to bude ovšem jediný slunečný den v příštím týdnu

V úterý už míst se slunečnou oblohou ubude. Opět bude většinou zataženo. Slunečno se očekává především na východě a na horách. Na celém území zataženo převládne od středy. K tomu se ve středu a ve čtvrtek může místy přidat slabý déšť nebo mrholení. Ve čtvrtek půjde na horách od 1000 m přechodně o sněžení.

Srážky
Očekávané srážkové úhrny za středu a čtvrtek - vyskytne se u nás jen slabý déšť (více srážek spadne jen na severních horách, část ve sněhu)

Více na intenzitě zřejmě srážky naberou v pátek a objevit se mohou i o víkendu. Denní maxima budou ve středu a ve čtvrtek mezi 5 °C až 9 °C, v pátek se začne oteplovat a dostanou se i nad 10 °C. Mezi 8 °C až 12 °C se denní maxima očekávají také o víkendu. Závěr týdne tak bude teplotně nadprůměrný (běžně se v polovině listopadu denní maxima pohybují kolem 7 °C). Ještě v minulém týdnu modely naznačovaly, že by v tomto nadcházejícím týdnu mohlo poprvé sněžit i mimo hory. Nyní modely ochlazení odkládají až na poslední listopadový týden.