Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

V závěru týdne naměříme opět přes 15 °C

Včera k nám začal proudit chladný vzduch od severozápadu. Od středních poloh se tak opět vyskytly sněhové přeháňky. Na hřebenech Krkonoš napadlo až 15 cm sněhu. Jinde na horách to bylo ovšem většinou do 5 cm. Dnes k nám příliv chladného vzduchu pokračuje, ale přeháněk již bude o poznání méně. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 8 °C. O něco častější budou srážky opět zítra a hlavně ve čtvrtek.

Výrazněji se začne počasí vylepšovat v pátek. Srážky už se nečekají a začne k nám pronikat teplý vzduch. Teploty vystoupí na 11 °C až 15 °C. Zcela slunečné počasí nás čeká v sobotu s teplotami mezi 14 °C až 18 °C. Sobota bude nejslunečnější a nejteplejším dnem týdne. V neděli se ještě teploty budou pohybovat kolem 15 °C, ale od severozápadu se přidají přeháňky na studené frontě.

Začátek příštího týdne bude opět chladný a vyloučit nelze ani výskyt mrazů. Příští týden navíc začíná duben a mrazy již mohou mít nepříznivý vliv na přírodu, která je po teplejším březnovém počasí napřed. Před námi je střídání teplých a chladných epizod.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Počasí
Sobota přinese slunečné a teplé počasí, na většině území teploty překročí jarních 15 °C.