Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo s deštěm a citelně chladněji

V novém týdnu tropy i další vlna deště a bouřek

Před námi je další týden s proměnlivým počasím. Již v pondělí přes naše území bude přecházet slábnoucí okluzní fronta. Ta přinese hodně oblačnosti a místy se objeví přeháňky, ojediněle zabouří. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 21 °C až 25 °C, na východě až na 27 °C. Nejslunečnější bude v novém týdnu úterý. Na celém území převládne slunečno a teploty zamíří na 26 °C až 30 °C.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

V dalších dnech se počasí začne komplikovat. Počasí ve střední Evropě totiž začne ovlivňovat zvlněná studená fronta. Ve středu se projeví hlavně na západě a severozápadě Čech, kde bude hodně oblačnosti a místy zaprší. Ojediněle se přeháňky nebo bouřky objeví i jinde v Čechách. Denní maxima budou pestrá. Pohybovat se budou od 20 °C na západě až po 34 °C na jihovýchodě. S velkými teplotními rozdíly musíme počítat i ve čtvrtek. Na západě bude kolem 24 °C, na jihovýchodě až super-tropických 36 °C. K tomu se hlavně v Čechách začnou tvořit časté bouřky, které budou i velmi silné s přívalovými srážkami, kroupami a silnými nárazy větru. V pátek se potom bouřky přesnou na Moravu a Slezsko. V Čechách se očekává déšť nebo přeháňky. V Čechách budou teploty kolem 22 °C, na Moravě a ve Slezsku až 30 °C.

Teploty
Teploty ve středu ve 14:00 - v Karlovarském kraji bude stěží 20 °C, na jihu Moravy naopak teploty zamíří až na 34 °C, zdroj: in-pocasi.cz

O víkendu už se teplotní rozdíly vyrovnají a teploty se ustálí kolem 24 °C. Místy se ještě mohou objevit přeháňky (hlavně na horách). Před námi je tak opět hodně proměnlivý týden. Počasí zkomplikuje především vlnící se studená fronta, která způsobí výrazné rozdíly v počasí na západě a východě našeho území.