Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

Soutěž o nejlepší bouřkovou fotografii 2014

Letos jsme zatím silné bouřky zaznamenali v druhé polovině května. V červnu se nejsilnější bouřky vyskytovaly 11. června, kdy ukončily tropická vedra. Léto je ovšem teprve před námi a ještě přinese řadu bouřek a úkazů v podobě blesků či zajímavých oblaků typu shlef cloud, arcus cloud nebo mammatus. Focením a pozorováním těchto úkazů se zabývají lovci bouřek, kteří se často za bouřkami vydávají desítky kilometrů daleko a zachycují fascinující sílu přírody. Podařilo se vám také v letošním roce bouřku vyfotografovat nebo dokonce vyjíždíte fotografovat bouřky jako lovec? Zúčastněte se dalšího ročníku soutěže o nejlepší bouřkovou fotografii roku 2014.

Získejte kvalitní meteorologické přístroje

Rádi byste měli počasí pod kontrolou? S jistotou můžeme říci, že to se vám nepovede. V soutěži o bouřkovou fotografii však můžete vyhrát domácí meteostanice, se kterými alespoň budete mít přehled, jaké počasí vás čeká a nemine. Nejlepší fotografie bude oceněna kvalitní meteostanicí s měřením větru i srážek. Soutěžící na druhém místě od nás obdrží model s možností měření větru a na třetím místě designovou meteostanici, která bude vhodným doplňkem vašeho pokoje. Všechny ceny do soutěže věnovala značka domácí elektroniky Hyundai.

Výherní ceny

Meteostanice s větroměrem a srážkoměrem (WS 2077 R WIND), 1. místo
Výherní cena Tato meteostanice Hyundai nabízí kromě standardních údajů, jako je čas, teplota, nebo třeba vlhkost také mnoho nadstandardních. Můžete si prohlédnout animovanou předpověď počasí, historii předpovědi počasí, historii dešťových srážek za uplynulých 6 dní, týdnů, nebo měsíců a mnoho dalších statistik také v podobě grafů.

Elegantní a skvěle vybavená meteostanice s animovanou předpovědí počasí je vybavena srážkoměrem a měřičem síly a směru větru. V měřiči jsou umístěna i čidla vnější teploty a vlhkosti. Zobrazuje se barometrický tlak a jeho historie, tendence barometrického tlaku, vnitřní i vnější teplota a vlhkost, předpověď počasí, hodiny, datum, je zde budík s opakovaným buzením.

Meteostanice s větroměrem (WS 2011 WIND), 2. místo
Výherní cena Domácí meteostanice je výjimečná měřením rychlosti větru a funkcí Wind Chill (zobrazování pocitově vnímané teploty - výpočet kombinuje vliv síly větru a nízkých teplot).

Na velkém a přehledném LCD displeji se zobrazují všechny důležité parametry pro úspěšnou předpověď počasí. Nechybí ani předpověď pomocí animovaných ikon, měření vnitřní a venkovní teploty a také vlhkosti vzduchu, barometrického tlaku včetně tendence a historie, hodiny řízené signálem DCF 77, dva nezávislé budíky, informace o slunci a měsíci.

Designová meteostanice (WS 2266), 3. místo
Výherní cena Tento model meteostanice je nejen praktický pomocník, ale také krásný interiérový doplněk. Meteostanice Hyundai WS 2266 je jedinečná díky svému průhledném displeji. Ale oceníte ji také pro její praktické funkce. Zobrazuje naprosto přesný čas, teplotu, vlhkost vzduchu, ale například i fáze Měsíce.

Na všechny modely meteostanic navíc výrobce poskytuje nadstandardní záruku 40 měsíců.

Hyundai

Přihlášení do soutěže

Do soutěže můžete přihlásit libovolný počet vlastních fotografií. Každá fotografie musí mít rozlišení minimálně 1280px × 720px, vyfotografována musí být v roce 2014 na území České nebo Slovenské republiky s určením přesného místa a data pořízení a musíte být jejím autorem (u fotografie zachovejte exif informace, které fotoaparát automaticky k fotografii vkládá). Soutěžní fotografii nám můžete zaslat na stránce Poslat novou fotografii po přihlášení do vašeho účtu na In-počasí. Při zasílání fotografie musíte na konci formuláře zvolit, že se jedná o soutěžní fotografii.

Registrace na In-počasí
Pokud na našem serveru ještě účet nemáte, musíte si ho pro účast v soutěži vytvořit na stránce Registrace (registrace trvá necelou minutu, vyžadujeme jen základní údaje). V případě výhry budete na zadaný e-mail vyzvání k poskytnutí dalších údajů. Zároveň můžete být v průběhu soutěže na e-mail vyzvání k doplnění dalších informací o fotce. Fotografie, u kterých nebudou v pořádku uvedeny všechny požadované informace, mohou být ze soutěže vyřazeny. Soutěže se mohou účastnit návštěvníci z České republiky a ze Slovenska se snímky pořízených v těchto zemích.

Soutěž podporuje také sdružení Czech Thunderstorm Research Association, která se zabývá pozorováním a fotografováním bouřek. Informace o počasí na Facebooku můžete sledovat na stránkách Počasí Online, které soutěž také podporují.

Vyhlášení výsledků

Fotografie do soutěže můžete zasílat od 1.7.2014 do 10.9.2014. Výsledky budou vyhlášeny do 20.9.2014. Pořadí fotografií bude sestaveno redakcí serveru In-počasí. Každý soutěžící se může umístit jen s jednou fotografií.

Blesky
Úder blesků 8.8.2013 v 00:14 nedaleko elektrárny Opatovice nad Labem v Pardubickém kraji, autor: Vladanfoto - vítěz loňského ročníku o nejlepší bouřkovou fotografii, další fotografie na stránce Nejlepší bouřkové fotografie roku 2013