Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Proměnlivé počasí s přeháňkami, v noci na zítřek naposledy mráz

Soutěž o nejlepší bouřkovou fotografii 2015

Letošní léto do Česka zatím mnoho fotogenických bouřek nepřineslo. Nejčastěji se vyskytovaly na začátku června a července, kdy způsobily i škody na majetku. V porovnání s jinými roky je naštěstí rozsah škod podprůměrný. Za to může i letošní sucho, kdy bouřky nemají dostatek vláhy z půdy a nevznikají tak příliš silné bouřky. V červnu sice bouřky přinesly význačný počet blesků, ale řada z nich se vyskytla v oblacích a nebyly tak příliš fotogenické. I přesto bylo na obloze co sledovat. Tvořily se bouřkové oblaky, kovadliny i zajímavá oblaka typu shlef cloud. Podařilo se vám také v letošním roce bouřku zachytit nebo dokonce vyjíždíte fotografovat bouřky jako lovec? Zúčastněte se dalšího ročníku soutěže o nejlepší bouřkovou fotografii roku 2015.

Získejte kvalitní meteorologické přístroje

Pro nejlepší fotografie jsme připravili hodnotné ceny, díky kterým získáte ještě lepší přehled o počasí ve vaší lokalitě. Nejlepší fotografie bude oceněna kvalitní meteostanicí s měřením větru i srážek. Soutěžící na druhém místě od nás obdrží model s možností měření teploty a vlhkosti až na třech různých místech a na třetím místě domácí meteostanici, která bude vhodným doplňkem vašeho pokoje. Všechny ceny do soutěže věnoval obchod Kasa.cz, kde naleznete široký výběr domácích meteostanic.

Výherní ceny

Meteostanice s větroměrem a srážkoměrem (WS 2077 R WIND), 1. místo
Výherní cena Tato meteostanice Hyundai nabízí kromě standardních údajů, jako je čas, teplota, nebo třeba vlhkost také mnoho nadstandardních. Můžete si prohlédnout animovanou předpověď počasí, historii předpovědi počasí, historii dešťových srážek za uplynulých 6 dní, týdnů, nebo měsíců a mnoho dalších statistik také v podobě grafů.

Elegantní a skvěle vybavená meteostanice s animovanou předpovědí počasí je vybavena srážkoměrem a měřičem síly a směru větru. V měřiči jsou umístěna i čidla vnější teploty a vlhkosti. Zobrazuje se barometrický tlak a jeho historie, tendence barometrického tlaku, vnitřní i vnější teplota a vlhkost, předpověď počasí, hodiny, datum, je zde budík s opakovaným buzením.

Meteostanice s měřením teploty na více místech (WSC 2180 W), 2. místo
Výherní cena Domácí meteostanice je výjimečná počtem čidel pro měření teploty a vlhkosti. Venku si můžete na různá místa umístit až tři čidla, která meteostanice nabízí. Mezi jednotlivými čidly se lze na meteostanici jednoduše a rychle přepínat – máte tak okamžitý přehled o venkovní teplotě a vlhkosti.



Domácí meteostanice (WS 2215 M), 3. místo
Výherní cena Tento model meteostanice je praktický pomocník do domácnosti. Nabízí nejen zobrazení aktuální vnitřní a venkovní teploty, ale také i vlhkosti. Stanici oceníte také pro její praktické funkce. Zobrazuje naprosto přesný čas, pocitovou teplotu nebo si můžete nastavit alarm, který vás upozorní na překročení určité teploty venku.

Hyundai

Přihlášení do soutěže

Do soutěže můžete přihlásit libovolný počet vlastních fotografií. Každá fotografie musí mít rozlišení minimálně 1280px × 720px, vyfotografována musí být v roce 2015 na území České nebo Slovenské republiky s určením přesného místa a data pořízení a musíte být jejím autorem (u fotografie zachovejte exif informace, které fotoaparát automaticky k fotografii vkládá). Soutěžní fotografii nám můžete zaslat na stránce Poslat novou fotografii po přihlášení do vašeho účtu na In-počasí. Při zasílání fotografie musíte na konci formuláře zvolit, že se jedná o soutěžní fotografii.

Registrace na In-počasí
Pokud na našem serveru ještě účet nemáte, musíte si ho pro účast v soutěži vytvořit na stránce Registrace (registrace trvá necelou minutu, vyžadujeme jen základní údaje). V případě výhry budete na zadaný e-mail vyzvání k poskytnutí dalších údajů. Zároveň můžete být v průběhu soutěže na e-mail vyzvání k doplnění dalších informací o fotce. Fotografie, u kterých nebudou v pořádku uvedeny všechny požadované informace, mohou být ze soutěže vyřazeny. Soutěže se mohou účastnit návštěvníci z České republiky a ze Slovenska se snímky pořízených v těchto zemích.

Soutěž podporuje také sdružení Czech Thunderstorm Research Association, která se zabývá pozorováním a fotografováním bouřek.

Vyhlášení výsledků

Fotografie do soutěže můžete zasílat od 15.8.2015 do 15.9.2015. Výsledky budou vyhlášeny do 25.9.2015. Pořadí fotografií bude sestaveno redakcí serveru In-počasí. Každý soutěžící se může umístit jen s jednou fotografií.

Blesky
Úder blesků 7.7.2014 ve 22:17 u Temelína, autor: Milan Hořejší - vítěz loňského ročníku o nejlepší bouřkovou fotografii, další fotografie na stránce Nejlepší bouřkové fotografie roku 2014